0735890074         

olle.jernberg@gmail.com

UNDER TIDEN

AV MOA BACKMAN

UNGATUROM FÖRESTÄLLNINGEN


De har allt utom en riktning, vet allt utom vilka de är. I det centralt belägna funkisgodset festar sig en grupp människor närmare gryningen och sanningen för att plötsligt tappa bort sig igen. Välkommen på FF i det raserade folkhemmet, till en evig begravningsfest för medelklassen, en helt ny pjäs om de ideologiskt föräldralösa.


Moa Backman skrev pjäsen utifrån vårt gemensamma koncept och idé. En på många sätt fantastisk process där vi kunde jobba med estetik och innehåll samtidigt. Johanna Mårtenssons scenografi var klockren!

Mycket löst baserad på Maxim Gorkijs Solens Barn.


Scenografi och kostym: Johanna Mårtensson

Koreografi och ljuddesign: André Kaliff

Ljussdesign: Olle Jernberg, André Kaliff.

Medverkande: Janna Granström, Anna Wadström, Markus Johansson, André Kaliff, Fredrik Lundqvist


SAGT OM FÖRESTÄLLNINGEN


”UngaTurs föreställning ”Under tiden” som jag hade förmånen att nyligen besöka skildrar på ett briljant sätt den urbana medelklassens hyckleri, dubbelmoral och den maktlöshet man gömmer sig bakom för att stå ut med sig själv. För sanningen är att vi har makt. Och om hela världens urbana medelklass skulle acceptera detta faktum och göra något tillsammans skulle det bli revolution.”

/Stina Oscarsson, dramatiker, debattör, fd chef Radioteatern


En av tre höjdpunkter i veckan: ”En svart komedi om 70- och 80-talisterna och deras självförverkligande med instagram, varumärkesfetisch och surdegsbröd”

/Dagens Nyheter


”Bekännelsedramatik för unga vuxna som vuxit upp med smulorna av ett solidariskt samhällsbygge virande om öronen”


/Expressen


”roligt förvirrande om moral och medborgarskap”


”Pjäsen har fått fatt i och skruvat ett samtida ungt tal och kroppsspråk för ­behandlingen av ­sådana dilemman. Ett sorts upphackat flöde av ganska kunnigt ­relationsprat, referenser till ­kemi i kroppen, wikipedia­sanningar och medveten okunnighet om filosofiska, religiösa och historiska sammanhang.”

”Jag tycker mycket om när de fem västerländska individualisterna /…/försöker bygga sig en egen moralisk kompass av fragment från gammal borgerlig, humanistisk bildning, personligen viktiga poplåtar och kramar.”

/Aftonbladet


Copyright © Olle Jernberg. All Rights Reserved