0735890074         

olle.jernberg@gmail.com

LIVET KOM SÅ PLÖTSLIGT

AV KLAS ABRAHAMSSON

TEATER BRUNNSGATAN 4OM FÖRESTÄLLNINGEN


Annika är bäst. Om det skulle anordnas VM eller OS i bokföring skulle hon tillhört eliten. Hon är snabbast, noggrannast och fikar minst. Hon är ”den perfekta anställda”. Men efter många år på Ny Vision Revision får Annika sparken. Hon blir inskriven vid arbetsförmedlingen och ska nu förbereda en personlig presentation för presumtiva arbetsgivare. Förklara varför de ska anställa just henne.  En tragisk, rolig monolog om normalitet.


Klas Abrahamssons pjäs är en riktig liten pärla. Texten böljar mellan drastisk komik och djupaste tragik utan att kännas det minsta sökt. Det blev viktigt för mig att verkligen fullfölja de svängarna och inte fega ur och göra det allt för lättsamt. Samtidigt sökte vi efter en nivå av förhöjning och valde att låta föreställningen utspela sig i ett rum som var en representation av Annikas inre värld.


Spelades även på turné runtom i Sverige.


Medverkande: Susanne Harju-Jeanty

Scenografi: Martin Christensen

Koreografi: André Kaliff

Ljusdesign: Olle Jernberg och Robin Auoja


SAGT OM FÖRESTÄLLNINGEN


”Som Rain Man – men roligare”


”… Olle Jernbergs tonsäkra uppsättning av Livet Kom Så Plötsligt.”


”Annika tar ned scenkonsten på jorden och för oss in i Aspergers förunderliga värld…”


”I Martin Christensens sinnrika scenografi, konstruerad som en kulram med olikfärgade klossar, excellerar Susanne Harju-Jeanty i rollen som Annika med sinne för opera. Ett udda öde som förmedlas till publiken med charm och humor kryddat med Birgit Nilssons smärtsamt vackra arior.”


/Svenska Dagbladet


”Det är en drastisk och rolig monolog…”


”Harju-Jeanty pendlar mellan jävlaranamma och stillsam melankoli och undviker skickligt att bli självironisk…” – ”Det finns all anledning att se båda föreställningarna, inte bara för att beundra skådespeleriet…”


/Expressen

Copyright © Olle Jernberg. All Rights Reserved